Günder MYM

GenelGÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) 7 Bölge Farkındalık Seminerleri Ankara’da başladı

GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) 7 Bölge Farkındalık Seminerleri Ankara’da başladı

BASIN DUYURUSU

07.06.2022

GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM)

7 BÖLGE FARKINDALIK SEMİNERLERİ

1- ANKARA

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı ULUSLARARASI GÜNEŞ ENERJİSİ TOPLULUĞU TÜRKİYE BÖLÜMÜdür.

GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) projesi, program kapsamında ULUSLARARASI GÜNEŞ ENERJİSİ TOPLULUĞU TÜRKİYE BÖLÜMÜ tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi € 206.996,40 Avro olup, bu tutarın 20699.64 Avro’luk kısmı ULUSLARARASI GÜNEŞ ENERJİSİ TOPLULUĞU TÜRKİYE BÖLÜMÜ‘nın eş finansman katkısıdır.

”GÜNDER’İN MESLEKİ YETERLİLİK PROJESİNE ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ”

GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) Projesi Kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleştirilecek olan Farkındalık Seminerleri’nin ilki, 7 Haziran 2022’de Holiday Inn Ankara Çukurambar’da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en köklü ve uluslararası güneş enerjisi derneği olan GÜNDER’in T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile imzalanan hibe sözleşmesi kapsamında, GÜNDER VOC Test Merkezleri Projesi (GÜNDERMYM) için Türkiye’nin 7 bölgesinde düzenlemeye başladığı ilk farkındalık semineri Ankara’da yoğun ilgi ile karşılandı. Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ve Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin yer aldığı etkinliğe, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) temsilcileri de katılım gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GÜNDER Genel Sekreteri Esen ERKAN YILDIZ, 30 yıllık derneğin kuruluşundan bugüne sektörün gelişim sürecine, Türkiye’de ve dünyada yenilenebilir enerji, güneş enerjisi sektöründe nitelikli işgücü, kadın istihdamı, iklim değişikliğine uyum ve emisyon azaltma hedeflerine kadar pek çok konuda bilgiler sundu.

Seminerde konuşmacı olarak yer alan MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü Elif Özlem BABAOĞLU tarafından gerçekleştirilen sunumda, Kurum faaliyetleri ve MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

GÜNDER Proje Koordinatörü Onur BURSALI ve Kalite Yönetim Temsilcisi Nur KILIÇ tarafından yapılan proje sunumunda, eğitim ve istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesi hedefiyle yola çıkan GÜNDERMYM’nin gelişim süreci, güneş enerjisi sektörü için nitelikli ve belgeli işgücü geliştirmenin önemi ve katılımcıların belgelendirme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi.

Seminerin kapanış konuşması, hızla gelişen güneş enerjisi sektörünün nitelikli ve belgeli istihdama olan ihtiyacına vurgu yapan TEDAŞ Yenilenebilir Enerji Projeleri Birim Yöneticisi ve GÜNDER Yönetim Kurulu Üyesi Fırat ÖNCİN tarafından gerçekleştirildi.

GÜNDER Ekibinin, Sektör Temsilcilerinin ve Mesleki Yeterlilik alanında uzman konuşmacıların yer alacağı GÜNDERMYM’nin farkındalık seminerlerinin ikincisi, 15 Haziran Çarşamba Dedeman Otel Elazığ’da; 21 Haziran’da Antalya’da ve 28 Haziran’da İzmir’de düzenlenecek. 2022’nin sonbahar aylarında devam edecek seminerler kapsamında, Samsun, Gaziantep ve İstanbul ziyaret edilecek iller arasında yer alıyor.

ULUSLARARASI GÜNEŞ ENERJİSİ TOPLULUĞU TÜRKİYE BÖLÜMÜ

Mustafa Kemal Mh., 2079. Sk. No:2/B Blok, No: 35, 06510 Çankaya/Ankara

Web: www.gunder.org.tr / www.gundermym.com

İrtibat kurulacak kişi (ler) ve görev(ler)i: Onur BURSALI – Proje Koordinatörü

M.Nur KILIÇ – Kalite Yönetim Temsilcisi

Telefon numarası: 0312 418 1887

E-posta adresi: gundermym@gunder.org.tr

Post a comment